Hjem / Nyhetsarkiv / Nyheter 2008 /  Historiens siste informasjonsmøte i Aetat Rogaland
Per Inge Torkelsen og Egil Sandvik markerte slutten på 104 års historie
Historiens siste informasjonsmøte i Aetat Rogaland
I Aetat Rogaland var over 200 ansatte samlet til sitt siste informasjonsmøte før de går sammen med Trygdeetaten til NAV.

Aetat i Rogaland hadde lagt opp til et spennende avslutningsprogram med mye humor og latter.

Det var også flere tankevekkende innslag, bl.a. en film om den 50% uføretrygdede "Helge" som ønsket å bli BPB (Best på Bulk). For å bli BPB trengte han en bukk (han hadde vondt i ryggen). Men bukken lå dessverre utenfor regelverket.

Filmen var produsert av en av de ansatte i Aetat og viste hvor vanskelig det kan være i dag å hjelpe talentfulle mennesker som vil noe, men der dagens regelverket ikke passer helt.

Foruten interne krefter (fylkesarbeidssjef, trygdesjef, arbeidsdirektør og nytilsatt fylkesdirektør) som bidro til mye positiv tenkning og påvirkning, var Per Inge Torkelsen og Egil Sandvik invitert til å komme med hvert sitt bidrag til den gode jobbfølelsen og positiv påvirkning.

Aetats U
Egil Sandvik (Bilde til venstre ovenfor) snakket om hvordan vi kan føle oss bedre på jobben, og det store ansvaret ledere har for den "supergode" jobbfølelsen. Han la spesielt vekt på talentutvikling, positiv påvirkning og ros.

Både AETAT og Trygdeetaten har tatt i bruk Humankapitalindeksen og Sandvik knyttet an til den karakteristiske profilen på resultatene i Aetat (Aetats U).

Per Inge (Bilde til høyre) snakket om Per Inge, m a o seg selv (fordi han kjente seg selv best). Foredraget var en spennende og humoristisk gjennomgang av Per Inges liv: barndom, skole, ekteskap, utenlandsreiser, jobberfaringer.

200 mennesker lo nesten sammenhengende i 40 minutter.

Stavanger arbeidskontor åpnet sine dører mandag 1. september 1902. 1. mai 2006 er det slutt. Da går etaten sammen med Trygdeetaten i det nyopprettede NAV. NAV er den største reformen i Norge i nyere tid. Det er først og fremst en brukerreform, men omfatter også mange tusen medarbeidere i Aetat og Trygdeetaten. Bildet nedenfor viser et utsnitt av forsamlingene i noen av de få alvorlige øyeblikk i løpet av møtet.