Hjem / Nyhetsarkiv / Nyheter 2008 /  Ledercoaching basert på Your GPS
Ledercoaching basert på Your GPS
Jeg har brukt Your GPS- verktøy, prosesser og scorecards i  mange av mine coahingoppdrag den senere tid, forteller Per-Egil Frostmann.  Frostmann er en efaren og etterspurt excecutive coach med oppdrag over hele Europa.

Ledere som Frostmann coacher får boken som et hjelpemiddel til å øke egen effektivitet. I løpet av samtalene går de gjennom de ulike tipsene og verktøyene som er presentert i boken.

Når de starter prosessen vil den typiske leder ha gjennomført  en 360-graders eller en personlighetstest (MBTI, !6PF, en FiroB eller noe lignende). Disse testene blir benyttet som et grunnlag.

-Ofte er likevel resulatene uklare og fremstilt som svakheter som kandidaten bør gjøre noe med, sier Frostmann. Det kan føre en inn på  et sidespor i forhold til å hjelpe lederen til å forbedre seg. Your GPS gir et nytt bilde.

Your GPS baserer seg på en forskningsbasert tilnærming med betegnelsen Business IQ. De 24 driverne systemet består av, kan sammenlignes med nettverket av 24 satelitter i bane rundt jorden som utgjør GPS - Global Positioning System og som gjør det mulig å finne nesten nøyaktig ut hvor du er.  Mens man i GPS trenger minst 4 satelitter for å plassere deg, trenger man i Business IQ 4 indekser for å plassere seg i terrenget.

I sine samtaler tar Frostmann lederens styrker og svakheter fra andre tester og bearbeider de på nytt i Your GPS-formatet. Det lages en tiltaksplan som settes inn i et lederscorecard som lederen bruker over tid i sitt daglige arbeid.

Frostmann mener metoden vil være nyttig for mange som i dag driver med ledercoaching, spesielt på excecutive nivå.