Hjem / Nyhetsarkiv / Nyheter 2010 /  Solfrid Flateby, Reitan, gikk av med seieren
Årets unge leder
Solfrid Flateby, Reitan, gikk av med seieren 2010-01-27

Til grunn for kåringen av "Årets unge leder" lå et helt testbatteri som ble vurdert av en meget kompetent jury, herunde også HKI-en som lesere av HKGs web kjenner godt. De 10 toppkandidatene hadde alle en høy HKI-skår.

Men ingen slo Solfrid Flateby (36), kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen.

Forøvrig ble det benyttet en 360 graders lederevaluering, simulering, personlighets- og evnetester

Solfrid forteller til forskjellige medier bl.a. Taboid og Dagens Næringsliv at hun ble kjempestolt og glad av å bli nominert av Reitan. (Foto: Marianne Moen/Reitangruppen. Knallbra kollega).


De 500 største virksomhetene i Norge er blitt kontaktet direkte, i tillegg til en rekke andre mindre bedrifter.

De knapt 100 kanidatene som ble nominert,  har vært gjennom en rekke forskningsbaserte tester. Ti finalister ble valgt ut:

  • Tine Geving fra Nikita,
  • Odd Terje Rygh fra Nord Trøndelag Energiverk,
  • Kjell Skappel fra Tandberg,
  • Kariann Ellefsen fra Tollpost Globe,
  • Thor Kristian Korsvold fra PwC,
  • Trond Morten Lindberg fra BDO,
  • Trond Søreide fra Helse Bergen,
  • Solfrid Flateby fra Reitan Gruppen,
  • May Britt Østby Kveindal fra Reitan Servicehandel og
  • Halvard Klakegg fra Sparebanken Sogn og Fjordane.

Prisen skal gå til en fremragende ung leder (40 år eller yngre) som har: · oppnådd resultater over tid · fått gode tilbakemeldinger fra leder og medarbeidere på egen prestasjon · godt motiverte medarbeidere som er villig til å stå på litt ekstra når det kreves · gode relasjoner med sine medarbeidere · gode mellommenneskelige ferdigheter · som utviser god helhetsforståelse og vurderingsevne · som har godt potensial for utvikling og karriere

Vinneren, Solfrid Flateby, Kommunikasjonsdirektør I Reitan Gruppen ble kåret under en prisutdeling som gikk av stabelen på BIs årskonferanse tirsdag 26.01. Juryen ga følgende begrunnelse for kåringen:

"Prisen – Årets unge leder går til en ung leder som har gode resultater fra alle områdene som inngikk i kåringen. Denne lederen har fått svært gode tilbakemeldinger fra sin leder og fra sine medarbeidere. Hun har godt motiverte medarbeidere som trives og er villig til stå på og yte litt ekstra når det er nødvendig. Videre løste hun begge jobbsimuleringsoppgavene på en utmerket måte, og viste den nødvendige balansegangen mellom det å være tydelig og stille krav til sine medarbeidere og det å gi nødvendig støtte, oppmuntring og omsorg."

Juryen har bestått av YS Leder Tor Eugene Kvalheim, Partner i ISCO Benedicte Stiff, HR direktør Vivi Kristensen i KPMG, partnere i Assessit Ole Iversen og Øistein Magnussen samt prosjektleder Trond Myhrvold.