Hjem / Nyhetsarkiv / Nyheter 2010 /  Tiden er moden for å satse mer på elektroniske tiltakssystem
Fornyelse av Måleverkstedet
Tiden er moden for å satse mer på elektroniske tiltakssystem 2010-01-01

Få hodene inne i balansen og bli med på den kloke revolusjonen oppfordret vi ledere og HR-ansvarlige til for 10 år siden. I dag er disse ideene i det store og hele akseptert. Praksis har endret seg, men det går kanskje litt langsommere enn det optimistiske perspektivet vi hadde for 10 år siden.

På vårt område - medarbeider- og kundemålinger  - har det vær en rivende utvikling når det gjelder selve måleverktøyet. De er blitt både bedre og billigere og automatiserer stort sett alt arbeidet med gjennomføring av målinger.

Fortsatt kommer de fleste til kort når det gjelder å utnytte det datagrunnlaget som fremskaffes gjennom målinger på en god måte. "Den lærende organisasjon" er for mange fortsatt et teoretisk konsept. 

Det er på tiltaksområdet vi sammen med våre kunder de nærmeste årene vil bidra til å forbedre praksis. Interessen hos våre kunder dreier seg mer og mer mot mer disiplinerte og gjenomarbeidede tiltaksprosesser støttet av et elektronisk tiltakssystem. Riksrevisjonens presentasjon av sitt tiltakssystem på vårt Brukerforum 2. desember i fjor har stimulert mange av våre kunder til å tenke mer nøye gjennom tiltaksdelen.

Det er på dette området Humankapitalgruppen DA vil prioritere sin innsats i 2010. Den nye tiltakssystemet har bl.a. sålangt fått følgende funksjoner:

  • egen side for hver enkelt leder med rapporter generert av Måleverkstedet og importerte rapporter fra andre systemer
  • leder kan endre organisasjonskartet for sitt ansvarsområde på egen side, administrere e-poster for medarbeidere, følge med på svarprosenter på målinger og selv laste opp interessant informasjon som er aktuell for HR-området
  • leder har et eget tiltakssystem knyttet til de enkelte målinger med forhåndsdefinerte bokser som skal fylles ut (drivere, tiltak, milepeler, antatte effekter osv).
  • Utfylte tiltak kommer med i rapportene for neste måling